Bij DC Klinieken Rotterdam bouwde Yvonne Museler letterlijk vanuit de kelder van het gebouw samen met haar collega’s een volwaardige pijnpoli op. Met ook nog eens een innovatieve integrale aanpak op het gebied van stressorenbehandeling die landelijk navolging krijgt. “Ik vind het leuk om mijn nek uit te steken.”

Yvonne: “Ik kwam in contact met DC Klinieken via een advertentie in een lokaal krantje. Dat daar specifiek pijnbestrijding werd benoemd, triggerde mij. Ik werkte destijds in het Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam, maar het leek mij ook interessant om mijn werkveld te verbreden naar volwassenen. Ik ben het gesprek aangegaan en heb daarin aangegeven hoe ik mijn eventuele functie wilde invullen. Het begon met slechts enkele telefonische consulten per week, naast mijn werk bij Sophia Kinderziekenhuis. Daar kwam al snel ook intake bij. Inmiddels werk ik hier fulltime en beschikken we over een afdeling met vier pijnconsulenten en drie pijnartsen. Daar ben ik super trots op. Het voelt echt als mijn kindje.”

“Ik kijk graag naar de mens achter de pijn”

Verdiepen

“Ik heb van DC Klinieken de ruimte en het vertrouwen gekregen om dit op te zetten. Ik kreeg bijvoorbeeld alle vrijheid om met een psychiater samen te werken. Dat was leuk en leerzaam en daar is uiteindelijk ook de stressorenbehandeling uit voortgekomen. Ik wil heel graag kijken naar de mens achter de pijn. Pijnklachten staan vaak niet op zichzelf, maar hebben een onderliggende oorzaak. Een bepaalde opvoeding en gewoontes bijvoorbeeld of trauma’s. De mogelijkheid om je verder in je vak te verdiepen is kenmerkend voor DC Klinieken. Ik heb ook een coachopleiding gevolgd om mijzelf verder te ontwikkelen. Die kennis kan ik goed gebruiken in gesprekken met patiënten én ik heb naast mijn werkzaamheden voor DC mijn eigen coaching-bedrijfje opgezet.”

Anderhalflijnszorg

“Ik heb een zelfstandige en veelomvattende baan en dat maakt het extra mooi werk. Het is mijn passie om mensen met pijn op een positieve manier te activeren. Als consulent ben ik hét aanspreekpunt voor patiënten. We werken steeds meer toe naar een situatie waarbij de pijnconsulenten als het ware de ‘anderhalflijnszorg’ voor hun rekening nemen, dus tussen de huisarts en de pijnarts in. Ik vind dat een mooie ontwikkeling. In de ziekenhuizen waar ik gewerkt heb, werd ik gek van de plannen en visies waar vervolgens niets mee werd gedaan. Hier hebben we een platte organisatie en worden dingen snel opgepakt. Niet alles kan, maar als je echt ergens voor wilt gaan is er veel mogelijk.”

“Werken bij DC Klinieken heeft mij veel gebracht.”

De tijd vliegt

Andere aspecten die het werken bij DC leuk maken zijn: een hecht team, korte lijnen en de multidisciplinaire aanpak. De wetenschap dat je in het weekend en tijdens feestdagen vrij bent, is ook heel fijn. Daarnaast vind ik het vanuit het oogpunt van mijn patiënten belangrijk dat we korte wachtlijsten hebben. De tijd vliegt ook voorbij, in positieve zin. Naast mijn werk als consulent houd ik mij bezig met het opleiden van nieuwe collega’s en ben ik betrokken bij de landelijke ontwikkelingen op het gebied van stressorenbehandeling. Ik ontwikkel mezelf nog steeds. En dat maakt mij weer een mooier mens.”

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Stel de job alert in en blijf op de hoogte van alle nieuwe & relevante vacatures voor jou!