Mijn naam is Tim Schreuder, ik ben vader van drie kinderen en ik woon in Ommen.” Met deze woorden begint Tim Schreuder, MDL-arts bij DC Klinieken Apeldoorn en Hengelo, zijn verhaal wanneer we hem vragen zich voor te stellen. Al 15 jaar is Tim werkzaam als MDL-arts. Lange tijd werkte hij in perifere en academische ziekenhuizen, maar steeds vaker merkte hij dat hij daar niet helemaal meer op zijn plek zat. “Toen ik dat merkte, moest ik echt even terug op zoek naar mijn identiteit. Ben ik nou alleen arts of is mijn identiteit wat anders? Ik ben er nu achter dat dit echt niet alleen maar arts is en daarom begon ik mijn introductie op die manier met iets persoonlijks in plaats van met mijn beroep.”
“De laatste 4 à 5 jaar van mijn tijd in het ziekenhuis merkte ik meer en meer dat die schoen toch echt wel begon te wringen. Er moest steeds meer gebeuren in minder tijd. Dat heeft als keerzijde dat je moet inboeten in contact met mensen, maar dat contact was nou net de reden dat ik dokter ben geworden,” vervolgt Tim. Daarom besloot hij om te stoppen met zijn werk in het ziekenhuis. Die keuze bevalt nog steeds erg goed. “Het mooiste vind ik dat we mensen die heel angstig binnenkomen of al langdurig klachten hebben toch net dat stukje extra kunnen brengen. Iets wat ik eigenlijk de afgelopen zes jaar in een ziekenhuis steeds minder kon brengen,” vertelt Tim.

De juiste balans

Ondanks dat Tim de ruimte voor contact met patiënten miste, heeft het werk in ziekenhuizen hem ook veel gebracht en geleerd. “Als jonge arts vind je die complexe aandoeningen in een ziekenhuis vaak nog heel interessant. Dat is ook belangrijk, want wie gaat anders die complexe ziektebeelden behandelen? Ik denk dat het heel mooi is als je een soort hybride model hebt waarbij je deels in een ziekenhuis werkt en deels voor een centrum als DC Klinieken.” Die balans en afwisseling is volgens Tim belangrijk om het plezier in je werk te houden. “Bovendien denk ik dat het voor iedere arts goed is om eens te kijken in de keuken van een ander, zoals van een zelfstandig behandelcentrum. Dat houdt je fris en scherp.”

"Contact met mensen is de reden dat ik dokter ben geworden”

Een dag als MDL-arts bij DC Klinieken

Ook op een gemiddelde werkdag bij DC Klinieken is die afwisseling en de balans erg belangrijk. “Ik begin de dag altijd met een kop koffie en dan zitten we meestal even met het team bij elkaar en hebben het over koetjes en kalfjes. We vinden dat een belangrijk moment van de dag om te kijken of iedereen ‘fit to fly’ is. Misschien heeft iemand een slechte nacht gehad en dan weet je dat je elkaar extra moet ondersteunen die dag. We zijn immers allemaal gewoon mensen met emoties.” De dag van Tim bestaat meestal uit 2 tot 4 maagonderzoeken en nog een aantal darmonderzoeken. “Tussendoor komen we ook weer met het hele team samen voor de lunch. De dag sluit ik vaak af met een telefonisch spreekuur, waarbij ik mensen bel over uitslagen van poliepen die we verwijderd hebben de week ervoor.”

Een fijne (werk)sfeer

Bij DC Klinieken staat een goede samenwerking en een prettige werksfeer centraal. Ook Tim merkt dat en vertelt waardoor de sfeer zo fijn is. “Het is bij ons allemaal heel laagdrempelig. Er is geen enkele hiërarchie en dat is iets wat ik heel prettig vind.” Volgens Tim wordt deze fijne sfeer niet alleen maar opgemerkt door collega’s, maar ook door patiënten. “Zij voelen dat ook en geven ons regelmatig terug dat ze merken dat we het hier zo prettig met elkaar hebben. Dat is natuurlijk heel mooi om te horen.”

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Stel de job alert in en blijf op de hoogte van alle nieuwe & relevante vacatures voor jou!