Ongeveer drie jaar geleden werd Sebastiaan van der Bent, dermatoloog bij DC Klinieken Lairesse (Amsterdam), gevraagd om tijdelijk in te vallen voor een collega die met zwangerschapsverlof ging. Hij vond het alleen zo leuk, dat hij bij DC Klinieken is blijven werken. “Dermatologie is heel breed, maar je hebt bij DC Klinieken de mogelijkheid om je te focussen op je eigen subspecialisatie. Dat maakt het leuk.”

Dermatologie; meer dan alleen huidafwijkingen

Van ziektes zoals eczeem en psoriasis tot allergieën en van soa’s tot spataderen: dermatologie is breed en afwisselend. Dat geldt ook voor een gemiddelde werkdag als dermatoloog bij DC Klinieken. Sebastiaan vertelt erover. “Een poli dag kan heel afwisselend zijn. Het prettige aan DC Klinieken is dat je vrij veel controle hebt over het indelen van je eigen spreekuur, dus ik doe tussendoor vaak ook ingrepen en proctologische patiënten. Die afwisseling maakt het heel leuk”.

“Het prettige aan DC Klinieken is dat je vrij veel controle hebt over het indelen van je eigen spreekuur.”

Een gevarieerde patiëntenpopulatie

Sebastiaan is dermatoloog bij DC Klinieken Lairesse in Amsterdam. “Dat is voor mij gewoon een hele leuke locatie. Ik kan er op de fiets naartoe, het team is ontzettend leuk en we hebben goede collega’s en doktersassistenten. Wat DC Klinieken Lairesse ook interessant maakt is de locatie in Amsterdam-Zuid. Je hebt daardoor een hele gevarieerde patiëntenpopulatie. We zien bijvoorbeeld veel jonge mensen en expats. Ook de klachten zijn gevarieerd: van eenvoudige moedervlek controles tot second opinions. Die variatie maakt het leuk.”

"Als je iets wilt veranderen in het dagelijkse proces of spreekuur dan gaat dat veel makkelijker.”

Anders dan in een ziekenhuis

Naast zijn werk bij DC Klinieken werkt Sebastiaan ook nog in het Alrijne ziekenhuis in Leiden. “Hoe meer werkgevers je hebt, hoe meer vergaderingen, teamuitjes en visitaties je hebt. Gelukkig valt dat tot nu toe mee bij DC Klinieken. De combinatie van beide maakt het juist wel leuk. In het Alrijne zie ik relatief veel patiënten met huidkanker, omdat je daar aan de kust zit. Bij DC Klinieken Lairesse zie je weer hele andere aandoeningen,” aldus Sebastiaan. Toch is niet alleen de patiëntenpopulatie anders. “Het is een beetje cliché, maar wel waar: DC Klinieken is kleinschaliger. Binnen de kortste keren ken je het hele team en bijna het hele gebouw en dat is super. De lijntjes zijn korter. Als je iets wilt veranderen in het dagelijkse proces of spreekuur dan gaat dat veel makkelijker. Zo hadden we weleens nieuwe apparatuur nodig en dat is dan gewoon snel geregeld.”

Een dag meelopen?

Een leuke locatie met goede collega’s, het kleinschalige karakter waarin je controle hebt over je eigen spreekuur en de mogelijkheid om op een bepaald zorgaanbod te focussen. Het zijn volgens Sebastiaan stuk voor stuk redenen om bij DC Klinieken te werken. Hij vult aan: “Wanneer je benieuwd bent of het werken als dermatoloog bij DC Klinieken iets voor je is dan mag je altijd een keer komen kijken of meelopen.”

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Stel de job alert in en blijf op de hoogte van alle nieuwe & relevante vacatures voor jou!