Naast zijn werk in het ziekenhuis werkt MDL-arts Jilling Bergmann een dag in de week bij DC Klinieken Lairesse. Die dag betekent voor hem vrijheid, duidelijkheid en structuur. “Intussen heb ik het zelfs aan ziekenhuis-collega’s aangeraden.”

  Om heel eerlijk te zijn dacht Jilling Bergmann ooit dat hij hooguit enkele jaren bij DC Klinieken zou blijven werken. Hem werd toen gevraagd om een gat op de donderdagen op te vullen, en wat tijdelijke extra inkomsten leken hem niet verkeerd. Realiteit is dat hij er nu al 5 jaar werkzaam is, aanvankelijk als MDL-arts bij DC Klinieken Rotterdam, nu bij DC Klinieken Lairesse. Hoe komt het dat Bergmann toch langer bij DC Klinieken is blijven werken dan gedacht? “Bij DC Klinieken krijg je als specialist veel vrijheid en flexibiliteit om te bepalen wanneer en hoe vaak je werkt. Die regie is prettig."

“Bij DC Klinieken krijg je als specialist veel vrijheid en flexibiliteit om te bepalen wanneer en hoe vaak je werkt. Die regie is prettig.”

Focus op de patiënt

Er is meer dat hem voldoening geeft wanneer hij na een dagje Lairesse naar huis rijdt. “Het is heerlijk om een dag echt alleen met je vak bezig te zijn. Het is eigenlijk een dag scopie zonder verdere sores. Ik weet namelijk vooraf precies welke werkzaamheden ik moet verrichten – hoeveel gastroscopieën, hoeveel coloscopieën – en dat geeft duidelijkheid en structuur. Ik hoef verder geen arts-assistenten in opleiding te begeleiden en heb nauwelijks telefoontjes en vergaderingen, waardoor ik me helemaal kan focussen op de patiënt en mijn vak. De endoscopieteams zijn daarnaast klein en bestaan uit vaak zeer ervaren verpleegkundigen. Daardoor ken je elkaar goed en is de samenwerking prima.”

Efficiënt werken

Zo efficiënt als het werk is ingericht voor specialisten, zo efficiënt is DC Klinieken ook voor patiënten. “De wachttijden zijn kort, mensen kunnen snel terecht op een kleine locatie waar goede zorg wordt verleend. En als we, zoals bij MDL, bij een scopie iets aantreffen waar verder onderzoek voor nodig is, kunnen we patiënten snel doorverwijzen naar nabijgelegen ziekenhuizen.” Alles bij elkaar bevalt het werken bij DC Klinieken Bergmann prima. “Het is zo prettig dat ik het aan collega’s heb aangeraden om net als ik bijvoorbeeld een dagje in de week bij DC Klinieken te gaan werken.”

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Stel de job alert in en blijf op de hoogte van alle nieuwe & relevante vacatures voor jou!