Als ervaren verpleegkundige heeft José Magrijn voor heel wat organisaties gewerkt, maar een werkklimaat zoals bij DC Klinieken trof ze nog niet eerder. “Ik voel me erg gewaardeerd. Dat was bij andere werkgevers ook wel zo, maar daar werd het niet vaak hardop uitgesproken. Hier wel.”

José: “Ik ben verpleegkundige sinds 1982. Ik vind het een hartstikke mooi beroep, waar je veel kanten mee uit kunt. Ik heb op de Eerste Hulp en de IC gewerkt, in de thuiszorg en bij recovery. Je ziet vaak een kwetsbare kant van mensen: boos, verdrietig, onzeker. Als je onder moeilijke omstandigheden een patiënt kunt helpen, geeft dat veel voldoening.

Hoewel ik passie voor mijn vak heb, vond ik mijn werk de laatste jaren niet meer zo fijn. Alles gaat veel sneller. De turnover is hoog, waardoor je geen band opbouwt met patiënten. Vanwege de tijdsdruk had ik het gevoel dat ik mijn werk niet altijd goed kon doen. Ik ging op zoek naar iets kleinschaligers. Een organisatie met meer rust en waar nog wel intensief patiëntcontact bestaat.”

“Niet alleen op het werk, maar ook thuis ervaar ik meer rust”

Veel waardering

"Ik kende DC Klinieken eerlijk gezegd nog niet, maar de vacature voor endoscopieverpleegkundige – juist in een kleinschalige organisatie – sprak me aan. Het sollicitatiegesprek was al meteen heel leuk. Ondanks dat ik al iets ouder ben en geen ervaring had met endoscopie, ben ik toch aangenomen. Dat ik op mijn 56ste nog aan een nieuwe opleiding en uitdaging mocht beginnen, vond ik echt heel mooi.”

“Een van de kernwaarden van DC Klinieken is aandacht. Aandacht voor patiënten en aandacht voor elkaar. Ik vind dat een mooie visie en bovendien werkt het ook echt zo in de praktijk. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht voor patiënten, zowel voor, tijdens als na een behandeling. Endoscopisch onderzoek aan darmen of maag is niet heel prettig en de uitslag vaak spannend. Dan is persoonlijke begeleiding enorm waardevol. Als verpleegkundige wil ik mijn patiënten niets liever geven dan die persoonlijke aandacht. En het mooie is dat je daar waardering, energie en aandacht voor terug krijgt!”

“Als verpleegkundige wil ik mijn patiënten niets liever geven dan persoonlijke aandacht”

Meer rust

"Aandacht is er ook in ruime mate vanuit de leiding naar de werkvloer. Mede door de kleinschaligheid is er veel onderling contact. Ik word goed op de hoogte gehouden van ontwikkelingen, krijg de ruimte om mezelf te ontplooien en vrijwel wekelijks informeren de locatiemanager of locatieondersteuners hoe het gaat. Dat is allemaal niet vanzelfsprekend. Het zijn kleine dingen die ervoor zorgen dat ik me enorm betrokken voel.”

“Ook voor mijn privéleven is werken bij DC Klinieken een verademing. Geen bereikbaarheidsdiensten meer en tijdens feestdagen ben ik vrij. Dat heb ik nooit eerder gehad. Niet alleen op het werk, maar ook thuis ervaar ik daardoor meer rust. Ik ben in alle opzichten tevreden met deze overstap. Sterker nog, ik heb inmiddels ook al een oud-collega warm gemaakt om hier te komen werken.”

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Stel de job alert in en blijf op de hoogte van alle nieuwe & relevante vacatures voor jou!